Heinze: Nisam mogao odbiti Romu

Heinze: Nisam mogao odbiti Romu

Edmir Škorić

Iskusni defanzivac Gabriel Heinze najnovije je Romino ovoljetno pojačanje. Argentinac je presretan zbog dolaska u Rim.

"Nositi Romin dres za mene predstavlja veliku čast. Imao sam sreće da igram u velikim klubovima, sad sad dobio priliku za novi izazov, kojeg sam prihvatio bez oklijevanja. Ponosan sam što imam priliku da se dokažem u ovoj zemlji i u ovoj momčadi", kazao je Heinze za Corriere dello Sport.

Rimljani pod američim vlasništvom imaju ambiciozne planove. Cilj je na Olimpico donijeti trofeje, pa je stoga novi trener Luis Enrique posegao sa brojnim pojačanjima.

"Projekt je ambiciozan i privlačan. Roma ima dobru kombinaciju iskusnih i mladih igrača. Bojan Krkić i Erik Lamela veliki su igrači koji su gladni uspjeha".

Heinze se u Rimu pridružuje svom sunarodnjaku Nicolasu Burdissu, s kojim namjerava zajedno igrati na  stoperskoj poziciji, ali ističe da podjednako dobro može odrađivati svoje zadatke na poziciji lijevog beka.

"Igrao sam s Nicolasom mnogo puta u reprezentaciji i veliki smo prijatelji. No, ja ću igrati gdje god trener bude želio da igram. On je taj koji odlučuje".

Bivši igrač Manchester Uniteda, Real Madrida i Marseillea dolazi kao zamjena za Francuza Philippea Mexesa koji je potpisao za Milan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.