Helsinki sedmicom "častio" Reykjavik

Liga prvaka 2. pretkolo

Helsinki sedmicom "častio" Reykjavik

Midhat Šljivak

Završene su još tri utakmice drugog pretkola Lige prvaka, a nakon njih možemo slobodno reći da već imamo tri učesnika trećeg pretkola.

Helsinki je na svom terenu u potpunosti razbio islandskog predstavnika Reykjavik sa 7:0. Tri gola za finski tim postigao je Makela, Pohjanpalo je postigao dva, a po jednom su se u strijelce upisali Vayrynen i Schuller.

Basel je golovima Alexandera Freija u drugom poluvremnu slavio gostujuću pobjedu kod estonske Flore sa 2:0. Frei je svoj prvi gol postigao u 65. minuti, da bi konačnih 2:0 postavio sa jedanaest metara u 87. minuti susreta.

Ubjedljivu pobjedu je upisao i prvaka Azerbejdžana Neftci koji je sa 3:0 savladao gruzijski Zestafoni. Imamverdiyev u 22. i Woobay u 24. minuti donijeli su prednost domaćem timu, da bi konačnih 3:0 postavio Canales u 63. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.