Henrik Larsson od januara u Marseilleu?
Uskoro u dresu Marseillea?

Henrik Larsson od januara u Marseilleu?

Edmir Škorić

Trener Marseillea Eric Gerets izjavio je kako u klubu ne žele puno pričati o mogućim zimskim transferima, ali potajno vjeruje da je jedan od njih Henrik Larsson.

Larsson je prepoznatljiv zahvaljujući svojim produktivnim nastupima u dresu Celtica, gdje je igrao punih sedam godina. Švedski napadač je u dresu "zeleno-bijelih" davao u prosjeku više od jednog gola po utakmici.

On bi od januara mogao postati napadač fracnuskog Marseillea, unatoč činjenici da već odbrojava svoje fudbalske dane, jer trenutno ima 37 godina.

Trener "les Phocéensa" je za AFP novinsku agenciju izjavio kako je Larsson upravo profil igrača kakav njemu treba, i sa njim bi kompletirao svoj sastav.

Belgijski trener je rekao da bi volio dovesti dva napadača u Marseille, te da bi u tom slučaju i napadač Standarda i reprezentacije Srbije bio na samim vratima Velodroma. Dakako, riječ je o Milanu Jovanoviću, koji je golovima u Liga UEFA-e izmamio interesovanja većine eurospkih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.