Henrry otkrio kako je Toure potpisao ugovor

Henrry otkrio kako je Toure potpisao ugovor

Legendarni napadač Arsenala, Thierry Henry otkrio je kako se Kolo Habib Toure izborio za ugovor kod francuskog stučnjaka, Arsena Wengera. Nijedan od njih trenutno ne brani boje tima iz sjevernog Londona.

33-godišnji Thierry Henry kaže kako ih je Kolo Toure sve iznenadio, te je bio itekako motivisan.

"Kada je došao na trening uklizavao je kao lud. Svi smo se iznenadili. Mene je nekoliko puta oborio na zemlju. Međutim, normalno je to, jer borio se za ugovor u tako velikom klubu", kaže sadašnji član New York Red Bullsa, te otkriva ono što je presudilo da Arsene Wenger ponudi ugovor reprezentativcu Obale Slonovače:

"Nakon jednog duela lopta je završila u vazduhu, a Wenger je primio, a Toure kao da ga nije prepoznao zaletio se na njega nakon čega je Arsen završio na zemlji. Zavladala je tišina na treningu. Nikada nisam nešto slično vidio u karijeri."

Wenger je nakon tog događaja ustao i rekao Toureu:

"Sa ovim možemo u rat, potpisat ćeš ugovor."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti