Henry Belle nepozvan došao na pripreme Kameruna!

Preveli ga žednog preko vode

Henry Belle nepozvan došao na pripreme Kameruna!

Nesvakidašnja scena dolazi nam iz susjedstva. Napadač Splita, Henry Belle, pojavio se na pripremama svoje reprezentacije na koje uopšte nije pozvan!

Naime, nedavno se pojavila informacija da je Kamerunac dobio poziv u reprezentaciju Kameruna i da će putovati na Svjetsko prvenstvo. Ruku na srce, mnogi su se tada zapitali zašto bi Belle bio u opticaju pored Eto'oa i Weba, ali napadač Splita nije mario za to. Vjerovao je predsjedniku Žužulu koji mu je prenio informaciju da je pozvan i pokazao faks koji je stigao u klub.

"Mi zaista ne znamo je li Belle otišao u Austriju na pripreme. Faks je došao s logom kamerunskog saveza", pravdaju se iz Splita. Neki kažu da je sporni papir, zapravo, stigao iz Abhazije!?

Iz Splita se ograđuju riječima da nisu imali razloga provjeravati autentičnost faksa, a jadni Kamerunac je sa oduševljenjem prihvatio vijest i slavio do jutra. Na popisu selektora koji je objavljen prije mjesec dana nije se našlo ime Henry Bellea, pa je u ovoj situaciji greškom predsjednika Splita došlo do ogromnog nesporazuma. A Belle Brazil neće vidjeti, barem ne kao učesnik prvenstva. 

Ipak je nesretni Kamerunac osjetio reprezentativnu atmosferu i to na pripremama u Austriji. Možda bi, ipak, bilo bolje da nije. Belle se pojavio, nije se stigao ni raspakovati a već je krenuo nazad. Njegov dolazak začudio je sve prisutne, a razočarani fudbaler Splita ovo će nadasve neugodno iskustvo pamtiti dok je živ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.