Henry demantirao da je kritikovao Domenecha

Mediji su sve napuhali

Henry demantirao da je kritikovao Domenecha

Adnan Beganović

Kapiten fudbalske reprezentacije Francuske Thierry Henry demantirao je navode medija da je kritikovao način rada selektora Raymonda Domenecha, kao i njegovo vođenje utakmica.

"Ništa se nije desilo. Imali smo običan razgovor između ekipe i trenera, koji je bio veoma konstruktivan. Više puta sam iznosio svoj stav, ali je uvijek teže razgovarati kada se ne pobijedi", rekao je Henry za televiziju TF1.

List "Le Parisien" u ponedjeljak je objavio da je Henry kritikovao Domenecha, rekavši mu da reprezentacija nema ideje u igri, potpuno je dezorijentirana i da igrači ne znaju šta da rade.

Međutim, Henry je to demantirao navodeći da u ekipi vlada odlična atmosfera i da se to vidi svakog dana. On je istakao da selekcija Francuske u srijedu u Beogradu želi da pobijedi Srbiju i tako sačuva šanse za direktan plasman na SP.

"Želimo da ostvarimo veliki rezultat u Beogradu. Još imamo šansu da se automatski plasiramo na SP. U suprotnom, tražit ćemo šansu kroz baraž. Nadam se da ćemo imati podršku cijele javnosti. Svi igrači zajedno sa selektorom rade za isti cilj", rekao je Henry za TF1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.