Henry i Ibrahimović povrijeđeni

Muke na Nou Campu

Henry i Ibrahimović povrijeđeni

Edmir Škorić

Kada vam se povrijedi napadački dvojac kao što su Henry i Ibrahimović, onda zaista morate biti zabrinuti. Tako su u Barceloni i više nego zabrinuti pred susret sa Valencijom na Mestalli.

Francuska je sinoć na svom stadionu ugostila i na kraju porazila Austriju rezultatom 3:1. Strijelac jednog gola za Pijetlove bio je Thierry Henry koji je, držajući se za mišić, teren napustio par minuta poslije početka drugog dijela. Nisu Francuzi mogli na prvo mjesto, niti na treće, no selektor Domenech odlučio je sa najjačim snagama ući u ovu utakmicu, što mu se na kraju osvetilo.

"Pogoršao sam povredu. I prije utakmice sam imao pomalo problema, ali me selektor ipak odlučio svrstati u sastav. Nemam mu što zamjeriti, želim da igram i borim se za Francusku. Takve se stvari događaju", kazao je povrijeđeni Henry.

Drugi napadač Barcelone, Zlatan Ibrahimović, nešto je ozbiljnije povrijeđen i sigurno propušta okršaj s Valencijom.

Naime, Šveđani su ubjedljivo slavili sa 4:1 protiv Albanije, a selektor Larback se, iako znajući da Šveđani nemaju šansi pored Portugala da prođu dalje, odlučio u sastav ubaciti Ibrahimovića. Zlatan je igrao do 77. minute, a onda šepajući napustio Rosunda stadion u Solni.

Sportski direktor Švedske istakako je da ne zna o kakvoj se povredi radi, no neki izvori bliski reprezentaciji sugeriraju da je povreda nešto ozbiljnija i da će nekadašnji napadač Intera pauzirati neko vrijeme.

U subotu navečer Valencija će ugostiti oslabljenu Barcelonu na Mestalli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.