Henry i Malouda od prve minute

Francuzi protiv Meksika

Henry i Malouda od prve minute

Francuski selektor Raymond Domenech, kritikovan nakon remija sa Urugvajem (0:0), odlučio se za utakmicu sa Meksikom u petak u Polokwaneu uvesti od prve minute Thierrya Henria i Florenta Maloudu.

"Protiv Meksika moramo ići na pobjedu, iako je za nas dobra stvar što ćemo već znati rezultat utakmice Južna Afrika - Urugvaj koja se igra dan ranije. I 2006. u Njemačkoj također smo prvu utakmicu odigrali 0:0, a potom ušli u ritam i dogurali do finala", kazao je Domenech.

Thierry Henry će zamijeniti u vrhu napada Nicolasa Anelku, a uvrštenje Florenta Maloude u sastav tražio je cijela francuska javnost.

"Malouda spasitelj" - stoji na naslovnici L'Equipea, koji utakmicu s Meksikom označava kao ključnu za Francuze.

Meksički selektor Javier Aguirre navodno neće ništa mijenjati u svojem sastavu koji je odigrao 1:1 s domaćinom u prvoj utakmici SP-a.

"Mi nećemo odustati od svojeg stila igre s tri napadača. Svjesni smo da je ta igra rizična, ali bez rizika nećemo proći skupinu", kazao je Aguirre.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.