Henry: Igrao sam rukom, ali šta sam trebao

Francuz sebe ne krivi

Henry: Igrao sam rukom, ali šta sam trebao

Adnan Beganović

Nakon pobjede Francuske nad Irskom i očitog igranja rukom Henryja prije asistencije za pogodak, francuski napadač je priznao da je igrao rukom, no da je od svega najvažnije da su se uspjeli kvalificirati na Svjetsko prvenstvo.

"Naravno da sam igrao rukom, no najvažnija je stvar da smo se kvalificirali", rekao je Henry za L'Equipe i dodao:

"Bila je ruka, no nisam ja tu da bih sudio utakmicu. Što se dogodilo? Toto Squillaci je bio u skoku, ja sam bio iza dvojice Iraca. Lopta se odbila od tla i pogodila me u ruku. Sudac nije ništa svirao. Nastavio sam igrati, što bih drugo trebao? Ne negiram, međutim, da sam rukom igrao. No, glavno je da smo prošli. Činjenica što je bilo tako teško samo pojačava dobar osjećaj."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.