Henry konačno dočekao naslov

Henry konačno dočekao naslov

Sinoćnje finale Lige šampiona posebno je bilo emotivno za francuskog napadača Thierry Henrya, koji je na naslov prvaka Evrope dugo čekao.

„Napokon se i to dogodilo. Tako sam dugo čekao ovaj naslov. Posljednjih pet minuta utakmice bile su mi najduže u životu. Nikad ne znaš što se sve može dogoditi, ipak smo igrali protiv jedne od najboljih ekipa na svijetu. Prema Manchester Unitedu treba pokazati poštovanje. No, bilo je nevjerojatno", uzbuđeno je zaključio Henry.

Francuski napadač smatra kako je Barcelona zaslužila ovaj uspjeh, baš zbog nogometa koji prakticiraju otkad je Guardiola u klubu i koji svojom atraktivnošću ostavlja bez daha. "Cijelu godinu smo igrali isto jer želimo igrati nogomet. Nismo dobro otvorili utakmicu, United je bio dominantan, ali kad smo se napokon počeli događati kako znamo, izgledali smo fantastično", podvukao je Francuz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.