Henry o Španiji: Ekipa sa drugog planeta

Nakon poraza u Parizu

Henry o Španiji: Ekipa sa drugog planeta

Edmir Škorić

Francuska je sinoć u Parizu u prijateljskoj utakmici poražena od Španije rezultatom 2:0, a Barcelonin napadač Thierry Henry Furiju vidi kao jedan od glavnih konkurenata za osvajanje Svjetskog prvenstva.

Opisujući reprezentaciju Španije 'kao sa drugog planeta', Henry je nakon sinoćnjeg poraza kazao.

"Španjolska je, uz Brazil, favorit za Svjetsko prvnestvo. Podsjećaju me na Francusku od prije nekoliko godina. Vidjeli smo ekipu koja može osvojiti Svjetsko prvenstvo i drugu ekipu koju čeka puno posla", kazao je Henry, koji nije odustao od nade da...

"Nakon što smo osvojili SP 1998. godine rekli su da smo favoriti i u 2002., ali smo ispali u skupinama. Zatim, 2006. su rekli da ne možemo ništa napraviti, jer smo imali stari tim, a opet smo nešto i napravli. Nadam se da to možemo napraviti i ovaj put, ali bit će vrlo teško".

Podsjetimo da će naša selekcija dva puta odmjeriti snage sa Francuzima u kvalifikacijama za odlazak na EP 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.