Henry posjetio Muambu

Henry posjetio Muambu

Edmir Škorić

Thierry Henry,  bivši francuski reprezentativac i legenda Arsenala, posjetio je nesretnog Boltonovog veznjaka Fabricea Muambu.

Henry je doletio iz Sjedinjenih Američkih Država u London te u  London Chest bolnici posjetio Muambu, koji je kobalirao u subotnjoj FA Cup utakmici protiv Tottenhama, no srećom njegovo stanje sve je stabilinije.

Niko od britanskih novinara nije vidio Henryja, no glasnogovornik Udruge profesionalnih nogometaša Bobby Barnes rekao je kako je Francuz bio kod Muambe.

Klinički je mrtav Muamba bio čak 78 minuta i čudom je preživio. Ipak, sada već razgovara s najbližima te je svjestan svega. Ono što raduje je informacija da diše samostalno.

I dok je Henry igrao za Arsenal, Muamba je bio dječak u omladinskom pogonu Topnika, 2005. godine postao je član prve momčadi, odakle je otišao u Birminham, pa kasnije Bolton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.