Henry pretekao Eusebia

Lista najboljih strijelaca Lige prvaka

Henry pretekao Eusebia

Golom koji je dao Lyonu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka, njegovim 48. u u ovom takmičenju, Thierry Henry izbio je na peto mjesto najboljih strijelaca u Kupu/Ligi evropskih prvaka.

Francuski napadač u dresu Barcelone zabio je za konačnih 1:1 na Gerlandu. Svoj 48. pogodak upisao je u 103. nastupu, što daje prosjek od 0,46 golova po utakmici u najeminentnijem evropskom takmičenju.

Henry je iz Topa 5 time izbacio legendarnog Mozambikanca sa portugalskom pasošem Eusebija, koji je u dresu Benfice skupio 47 golova u tadašnjem Kupu Evropskih prvaka.

Listu najboljih strijelaca predvode napadač Reala: Raul Gonzalez (64 gola) i Ruud van Nistelrooy (60). Treći je Andrij Ševčenko sa 56 golova, dok je Alfredo di Stefano jedini neaktivni fudbaler među petoricom najboljih: ima samo jedan postignuti gol više od Henryja.

Francuz je sedam golova u Ligi prvaka zabio u dresu matičnog Monaca, 35 je dodao u Arsenalu, a šest u Barceloni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.