Henry priznao 'ruku', Trappatoni bijesan
Francuzi su se, ipak, na kraju radovali...

Zamislite SP bez Francuske

Henry priznao 'ruku', Trappatoni bijesan

Edmir Škorić

Giovanni Trapattoni, selektor Republike Irske, ljutit je ishodom sinošnje utakmice, u kojoj je njegova selekcija tek nakon produžetaka ostala "kratkih rukava".

Jedini gol za Francuze postigao je Gallas, iako mu je prethodno ubacio Henry koji je igrao rukom.

Reprezentacija poput Francuske jednostavno nije mogla a da ne bude dio velike nogometne smotre narednog ljeta. Robbie Keane je u 33. minuti doveo Irce u vodstvo, što je bio i konačan rezultat utakmice. Budući da je u Dublinu rezultat bio identičan, ali tada u korist Francuza, igral isu se produžetci. Gol odluke za Tricolore postiže Gallas, ali mu je prethodno asistirao Thierry Henry koji je igrao rukom, što je i sam priznao.

"Bila je ruka, no nisam ja tu da bih sudio utakmicu. Što se dogodilo? Toto Squillaci je bio u skoku, ja sam bio iza dvojice Iraca. Lopta se odbila od tla i pogodila me u ruku. Sudac nije ništa svirao... Nastavio sam igrati, što bih drugo trebao? Ne negiram, međutim, da sam rukom igrao", kazao je napadač Barcelone i asistent zlata vrijednog gola Francuske.

Bijes je na licu selektora Republike Irske, a kako i ne bi bio.

"Toliko sam ljut da ne mogu ni govoriti. Čitava evropska javnost vidjela je da smo zaslužili pobjedu ili barem jedanaesterce. Ovo je drugi put u mom životu da se nešto ovako dogodilo. Sve je pitanje fair playa", kazao je Trappatoni, te dodao.

"Sudac je napravio veliku pogrešku, mogao je to pitati i Henryja. Očito je, previše očito, i to u dva navrata nas je oštetio (ofsajd i igranje rukom)", završio je ogorčeni Italijan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.