Henry razmišljao o napuštanju repke

Ipak nije toliko hladnokrvan

Henry razmišljao o napuštanju repke

Adnan Beganović

Thierry Henry je razmišljao o prekidu reprezentativne karijere nakon skandala nastalog nakon što se Francuska, zahvaljujući njegovoj asistenciji rukom za pobjedu nad Irskom, plasirala na SP u Južnoafričkoj Republici.

"O, da", rekao je kapiten francuske reprezentacije u ponedjeljak za sportski dnevnik L'Equipe odgovarajući na pitanje je li mu ideja o prekidu karijere prošla kroz glavu.

Henry je bio "pod vatrom" od trenutka kada je rukom asistirao saigraču Williamu Gallasu za izjednačujući pogodak u drugoj utakmici doigravanja protiv Irske u srijedu.

"To nije prvi put da sam razmišljao o prekidu", dodao je Henry. "Nakon SP 2006. također sam razmišljao o tome, ali je bilo prerano. Nakon Eura 2008., također, ali nije bio pravi trenutak. To je bila generacija koja me još trebala".

"No unatoč svemu što se dogodilo i činjenici da sam se osjećao ispražnjenim, neću iznevjeriti svoju zemlju", dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.