Henry rekao zbogom Trikolorima

Henry rekao zbogom Trikolorima

Nakon što je potpisao za New York Red Bullse, legendarni napadač, Thierry Henry je odmah nakon toga rekao zbogom nastupima u dresu reprezentacije Francuske.

Legenda Arsenala i Tricolora, potpisao je za njujorški klub višegodišnji ugovor, a službeno bi trebao biti predstavljen u četvrtak.

Rekao je kako neće biti na relaciji SAD - Europa, kako to radi reprezentativac Engleske David Beckham, te da je ovo njegovo definitivno zbogom reprezentaciji.

33-godišnji Henry je osvojio sve što se može osvojiti sa reprezentacijom Francuske, Svjetsko prvenstvo 1998. godine, Europsko prvenstvo 2000. godine, te Kup konfederacija 2003. godine. Bio je član reprezentacije Francuske i na Mundijalu u Južnoj Africi, koja je ispala već nakon grupne faze.

Za Tricolore je odigrao 123 utakmice i postigao 51 gol, što ga čini najboljim strijelcem francuske reprezentacije svih vremena ispred Platinija (41), Trezegueta (34) i Zidanea (31).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.