Henry se vratio u Arsenal
Henry je osvojio dva naslova engleskog prvaka s Arsenalom

Samo da održi formu

Henry se vratio u Arsenal

Edmir Škorić

Bivši Arsenalov napadač Thierry Henry (34) vratio se u London na Emirates.

Možda se neko od Arsenalovih navijača ponadao da se smiješe nove titule, jer se Henry vratio. No, francuski nogometaš na Emiratesu se neće dugo zadržati.

Jučer je proslavljeni napadač odradio trening s podmaleđnom momčadi svog bivšeg trenera i sunarodnjaka Arsenea Wengera. Henry je, naravno, član američkog tima Los Angeles Galaxyja, ali se nakon eliminacije iz MLS doigravanja vratio u London kako bi održao formu.

Mlađim igračima, javljaju britanski mediji, bila je čast i veliko zadovoljstvo trenirati sa igračem koji je u redovima Topnika odigrao 254 utakmice i pritom postigao 174 pogotka.

"Thierry se vratio trenirati s nama. Samo želi zadržati svoju formu. On je kod kuće, tako da je uvijek dobro došao", kazao je Wenger.

Henry je u Arsenal došao iz Juventusa 1999. godine te je osvojio dva engleska naslova, tri FA Cupa, dva Community Shielda. Prethodno je igrao za Monaco i Juventus, a poslije Arsenala nastupao je za Barcu. U New Yorku je od prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.