Henry slobodan da ode iz Barcelone

Henry slobodan da ode iz Barcelone

Francuski napadač Barcelone Thierry Henry slobodan je da na ljeto, ukoliko je to ono što želi, pronaći sredinu u kojoj će više igrati.

Henry nije opcija za koju se trener momčadi Josep Guardiola učestalo odlučuje, pa je tako ove sezone sakupio dvadeset utakmica u Primeri, a samo ih je pet odigrao u punom vremenu. Postigao je četiri gola.

"Za nas ga veže još godina ugovora, ali znam da ni on sam nije zadovoljan ovom sezonom. Mi obično ispoštujemo ono što smo dogovorili sa igračima, a što će se sada dogoditi ne znam. Ako je odlazak na ljeto ono što on želi, mi ćemo mu izaći u susret", kaže predsjednik Barcelone Joan Laporta.

Iako se francuski reprezentativac spominje kao moguće pojačanje američke momčadi New York Red Bullsa, ovo mu otvara i vrata povratka u engleski Premiership u kojem je igrao noseći dres londonskog Arsenala (1999.-2007.) i s kojim je dva puta bio engleski prvak i trostruki osvajač FA Cupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.