Henryk Kasperczak ponovo na klupi Malija

Povratak u Afriku

Henryk Kasperczak ponovo na klupi Malija

Trener sa velikim iskustvom vođenja brojnih afričkih reprezentacija, Poljak Henryk Kasperczak, nakon pet godina izbivanja s afričkog kontinenta, vraća se u tamošnji fudbal i predvodit će u budućnosti reprezentaciju Malija. 

Kasperczak je stavio potpis na četverogodišnji ugovor sa Nogometnim savezom Malija čiju će najbolju selekciju voditi do kraja sljedećeg kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo.

U Maliju je već proveo dio karijere, a reprezentaciju ove zemlje vodio je već 2001. i 2002. godine nastupivši na Afričkom kupu nacija i osvojio četvrto mjesto.

Osim Malija ranije je bio selektor reprezentacija Obale Bjelokosti, Tunisa, Maroka i Senegala, a od klubova trenirao je Metz, St. Etienne, Strasbourg, pariški Racing, Montpellier, Lille, Bastiju, Al Wasl, Shenyang, Wislu, Gornik i Kavalu.

Na klupi Malija naslijedio je Francuza Patricea Carterona s kojim je raskinuta saradnja nakon što Mali nije uspio izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.