Henryu će nedostajati Eto'o
Thierry Henry

Henryu će nedostajati Eto'o

Napadač Barcelone Thierry Henry priznao je da ce mu nedostajati Kamerunac Sameul Eto'o kao partner u napadu prvaka Evrope i Španije.

Eto'o je prošle sedmice otišao u milanski Inter, odakle je u Barcelonu došao Švedanin Zlatan Ibrahimović.

"Naravno da će mi nedostajati Samu, jer je on jedan od najboljih igrača u istoriji Barcelone. I navijači će ga uvijek pamtiti zbog velikog broja golova", kazao je Henry u intervjuu za dnevnik "Sport" iz Barcelone.

On je istakao da je Eto'o imao veliku ulogu na terenu, ali i u stvaranju dobre atmosfere u svlačionici Barcelone.

"Bio je jedan od ključnih igrača prethodnih sezona. Na terenu nam je pomagao radom i golovima, a u svlačionici je stvarao drugarsku atmosferu i timski duh", naveo je Francuz.

Upitan da li će se Ibrahimović brzo i lako naviknuti na novu ekipu, Henry je kazao da će dolazak švedskog napadača donijeti dodatni kvalitet.

"Siguran sam da će mu Guardiola objasniti šta traži, a Zlatan je inteligentan čovjek i nesumnjivo jedan od najboljih napadača na svijetu", ocijenio je Henry.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.