Hercegovac ispred Bosanaca
Marić je trener specijalista za golmane u lideru Bundesligu

Hertha našeg Envera Marića drži vrh Bundeslige

Hercegovac ispred Bosanaca

Nakon subotnje pobjede nad Bayernom (2:1), berlinska Hertha preuzela je prvu poziciju na tabeli Bundeslige. Sejada Salihovića i Vedada Ibiševića, Bosance na čelu prvenstvenog karavana, na liderskoj poziciji naslijedio je Hercegovac – Enver Marić.

“Leteći Mostarac“, kako je dobio nadimak dok je slovio kao jedan od najboljih golmana svijeta, već godinama je uspješan trener specijalista u Herthi. Golman Herte Jaroslav Drobny ove sezone jedan je od najboljih čuvara mreže Bundeslige, za šta zasluge pripadaju nekadašnjoj "jedinici" mostarskog Veleža.

“Pokazalo se već više puta da u Bundesligi nema favorita. Dokaz za to je i naša pobjeda nad Bayernom. Oduševljenje u klubu je veliko, jer smo zasjeli na prvo mjesto. No, nema euforije. Cilj nam je plasman do petog mjesta. Sada uživamo kao lideri barem malo, a od sljedećeg kola idemo ponovo iznova“, izjavio je Enver Marić za Dnevni avaz.

Nekadašnji proslavljeni čuvar mreže otkrio je da nema posebne tajne za uspjeh.

“Bez ikakve sumnje, to je jak kolektiv. U našem timu nema zvijezda. Svaku utakmicu igraju najspremniji i sve je podređeno kolektivu. Sada igramo dobro i nadamo se da će potrajati“, naglasio je Marić.

Golman Drobny debitirao je nedavno i za češku selekciju, a već godinama je rezerva Chelseaovom Petru Čehu. Pored njega, u klubu su dvojica perspektivnih golmana koje je Marić već pripremio za bundesligaške izazove. U klubu itekako cijene rad našeg stručnjaka pa nije isključeno da produži ugovor.

“Dobar golman garancija je za dobre rezultate, a to u klubu znaju. Drobny ima 85 posto odbrana i trenutno je najbolji u ligi prema učinku. Meni ugovor ističe na kraju sezone i već ima naznaka da su predsjednik i menadžer kluba za to da produžimo saradnju. Meni je ovdje dobro i nemam ništa protiv ostanka u Herthi“, govori Marić.

Enver Marić redovno prati dešavanja i u bh. nogometu, reprezentaciji, Veležu...

“Poraz reprezentacije u Rijeci nije baš zgodna stvar, ali nema vremena za kukanje. Treba zbiti redove, dobro se pripremiti i u Belgiji pokušati napraviti dobar rezultat. Ako svi u reprezentaciji imaju zajednički cilj, a ja mislim da imaju, onda se može doći do uspjeha“, kazao je Marić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.