Herić: Častio sam cijeli tim kada sam saznao za poziv u reprezentaciju

Sjajne igre u Austriji dovoljne za poziv Vinka Marinovića

Herić: Častio sam cijeli tim kada sam saznao za poziv u reprezentaciju

S. Mlaćo

Nekadašnji član FK Sarajevo Elvedin Herić sjajno se snašao u Austriji. Naime, u novoj sezoni drugog ranga te zemlje Herić naprosto briljira i udarna je igla svog tima. 

Herić je na otvaranju sezone upisao dva pogotka i dodao pet asistencija, te sasvim zasluženo našao se na najnovijem spisku selektora mlade reprezentacije BiH Vinka Marinovića.

Austrijski mediji navode da je Kapfenberg dobio pravo bogatsto dovođenjem Herića, te da je ovaj nogometaš ljudski i igrački dobitak za KSV 1919.

"Moram da kažem da se odlično osjećam u Kapfenbergu. Svi ljudi su korektni i prijateljski su nastrojeni. Živim u stanu odmah pored stadiona, u klubu sam sjajno primljen, a uslovi su savršeni. Mogućnosti za napredovanje su mnogo bolji nego u BiH. To mi odgovara i drago mi je što sam ovdje", priča Herić na početku razgovora za austrijske medije.

U Sarajevu nije dobio pravu šansu.

"Nisam imao puno nastupa, pa sam odlučio potržiti sredinu gdje će igrati. U početku sam imao ponudu iz Švicarske, ali mi nije odgovarala. Trenirao sam sa Kapfenbergom i treneri su odlučili da trebam ostati. Mislim da sam napravio pravi potez jer ovaj klub vidim kao odskočnu dasku u mojoj karijeri".

Nastupao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH, ali priznaje da ga je poziv selektora Marinovića posebno obradovao.

"Moj san je da igram za svoju zemlju. Nastupao sam za kadetsku i juniorsku selekciju, bila su to veoma lijepa iskustva za mene. Kada sam čuo za poziv, bio sa sretan i cijeli tim sam pozvao na ručak. Radujem se okupljanju i ponosan sam što ću biti dio susreta protiv Švicarske i Rumunije".

Herić je dodao da je njegov hobi tenis, ali i da voli plivanje, a priznaje da porodicu u BiH nije posjetio od samog dolaska u Kapfenberg. To planira učiniti tokom zimske paze, a kaže da je sada samo skoncentrisan na treninge i utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi