Herić: Može ova Sloboda mnogo više, a povratak u BiH ne vidim kao korak nazad u karijeri
Veznjak Slobode u akciji na jučerašnjem susretu sa Torpedom

Stekao simpatije struke i saigrača

Herić: Može ova Sloboda mnogo više, a povratak u BiH ne vidim kao korak nazad u karijeri · Intervju

E. Škorić

Prije godinu i pol napustio je Sarajevo. Odlučio je karijeru graditi nekim drugim putem, iako je fudbalski stasao u Sarajevo. Igrajući za omladinske selekcije ovog kluba izborio se i za nastupe u omladinskim selekcijama Bosne i Hercegovine. Debitovao je i za prvi tim premijerligaša s Koševa, no smatrao je da zaslužuje više povjerenja nego li ga je tada imao u Bordo klubu.

Sa 20 godina odlučio je fudbalski put nastaviti u Austriji u redovima tamošnjeg prvoligaša (drugi rang) Kapfenberga. Na samom početku nove avanture izborio se za mjesto u timu, dobre igre nisu ostale nezapažene, a po isteku ugovora od nekoliko ponuda odlučio je prihvatiti onu slovenačkog prvoligaša Triglava.

I krenuo je dobro, ali povreda ga je odvojila van terena i nakon pola godine je odlučio podići sidro. Izabrao je Slobodu u čijim omladinskim kategorijama je počeo karijeru, a ako se po jutru dan poznaje, nije pogriješio. Nije ni Sloboda.

Riječ je o Elvedina Heriću koji je od svog dolaska na Tušanj pridobio simpatije stručnog štaba i novih saigrača.

Nakon godinu i pol ponovo si u BiH. Sezona, i to dobra u Austriji i pola sezone nešto lošije u Sloveniji. Misliš li da je povratak u BiH korak nazad?

"Pa najbitnije mi je sad da se vratim u formu i kontinuitet igranja kao što sam imao u Austriji. Mislim da bez igranja nema nista. Ne bih rekao da je korak nazad, sve više i vise igrača odlazi vani iz naše lige. Mlad sam, ukoliko budem na nivou kakvom se nadam doći se i ponuda za odlazak u inostranstvo. No, vjerujte mi da sada o tome ne razmišljam. Nisam taj tip, sad mi je u mislima samo Sloboda. U Sloveniji se mnogo stvari nije poklopilo, ne bih previše ni pričao o tome, znam da nije bilo do mene i želim to sto prije zaboraviti te nastaviti dalje jer znam da mogu puno više od toga."

Kako si dočekan na Tušnju?

"Imam samo riječi hvale. Od Uprave, struke pa do igrača, svi su me prihvatili na najbolji mogući način. I mogu vam reći da se super osjećam, vratilo mi se samopouzdanje koje sam izgubio u Sloveniji. Znate, to samopouzdanje je od ogromne važnosti za svakog igrača. Poznajem dosta igrača što mi je olakšalo da se adaptiram, a znam i trenere. Radio sam sa njima prije, dobro znaju koliko mogu i što je najbitnije vidim da mi vjeruju. Zato si i trudim da budem što bolji, da im vratim na ukazano povjerenje. Imam dobru komunikaciju sa svima i stvarno sve super. Nije bilo povreda, hvala Bogu nisam propustio treninga i to je u ovoj fazi priprema od velikog značaja."

Koliko može zapravo ova Sloboda?

"Pa najbitnije je da ostanemo u ligi što je i realna opcije. Dobro radimo, ekipa je dobra i mislim da se to sve vec vidi na pripremnim susretima. Može ova Sloboda mnogo više i vjerujem ćemo to pokazati i da ćemo na kraju biti bliže gornjem dijelu tabele. Uvjeren sam da će navijači biti zadovoljni, a zapravo meni je to i najveći motiv. Sve je džaba ako navijači nisu zadovoljni. U krajnjem slučaju možete vi i pobjeđivati, no ukoliko s tribina čujete zvižduke onda znate da niste dali sve od sebe i da nista zadovoljili ukuse onoh zbog kojih se zapravo i igra fudbal."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jučer ste u prijateljskom susretu savladali Torpedo. Koliko si zadovoljan svojom i igrom ekipe?

"Dobra provjera. Po meni protivnik po mjeri. Mislim smo dobro odigrali, dobro smo stajali na terenu. Zadovoljan sam, kako svojom tako i igrom ekipe. Svakim novim danom izgledamo bolje, a najbitnije stvaramo pozitivnu energiju u ekipi i ove pobjede nam puno znači. Nema veze što je prijateljska utakmica. Ta neka pozitivna atmosfera koja se gradi i pobjedama uvijek je jedan od najvažnijih faktora za dobre rezultate."

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zee
Nevidi kao korak nazad dolazak u nasu ligu... Ocigledno ooasne droge tuces... Gora od nase je kosovska, Ghana I Jos par... Gledajuci I tom smislu I nije mozda korak nazad... Tele jedno
0 0
fbigoal
Dobar igrač ali bi uz Štilu bolje se razvio, šteta što ode u Slobodu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi