Hernandez: Meksiko može i do finala

Hernandez: Meksiko može i do finala

Edmir Škorić

Napadač Manchester Uniteda Javier Hernandez smatra da njegova reprezentacija (Meksiko) može doći do finala Svjetskog prvenstva.

Mekisko igra u grupi A zajedno sa Hrvatskom, Brazilom i Kamerunom. Hernandez, jedan od glavnih igrača Meksika, vjeruje da finale za njega i njegove suigrače nije nemoguća misija.

"Nema smisla da idemo na natjecanje s razmišljanjem da će igrati svega tri utakmice u grupi. Naš je cilj finale", rekao je Hernandez, uz dodatak:

"Svaka reprezentacija ima izgleda osvojiti naslova prvaka svijeta. Riječ je o kratkom natjecanju u kojem je sve moguće".

Prvu utakmicu Meksiko igra 13. juna protiv Kameruna, a dan ranije Brazil će odmjeriti snage s Hrvatskom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.