Hernandezu novi ugovor

Hernandezu novi ugovor

Edmir Škorić

Prema riječima njegova agenta, meksički napadač Javier Hernandez potpisao je novi petogodišnji ugovor s Manchester Unitedom.

Hernandez (23) postao je važan igrač Crvenih vragova, postigavši u 45 nastupa 20 golova u svojoj prvoj sezoni od dolaska iz Chivas de Guadalajare prošlog ljeta.

"Javierov ugovor s  Manchesterom sada je produžen na pet godina. Obje strane su ispunila očekivanja i United je sretan da može nagraditi Javiera poslije dobre predstave prošle sezone. Neću govoriti o brojevima, ali je petogodišnji ugovor", rekao je Eduardo Hernnadez za ESPN.

"Javier nije bio loše plaćen  sa incijalnim ugovorom, ali to je bio njegov prvi ugovor i, uz svo poštovanje, ne može se porediti sa Rooneyjeovim ili Nanijevim. No, sada mogu reći daje ugovor upravo potpisa i da su svi zadovoljni", dodao je.

U posljednjih godinu dana United je nove ugovore potpisao sa čak 13 svojih igrača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.