Herrera bez stranaca protiv Novog Zelanda

Meksiko na popravnom

Herrera bez stranaca protiv Novog Zelanda

Pored utakmice Jordan - Urugvaj, ove srijede će se igrati još jedan iz baraža i to ona između Meksika i Novog Zelanda na stadionu Azteca. Meksikanci su uz puno turbulencija odradili kvalifikacije u svojoj zoni, na kraju su ih spasili Amerikanci. Sada je u baraž Meksiko poveo Miguel Herrera, trener koji je dobar posao odradio vodeći Americu.

Previše vremena Herrera nije imao, tek je odradio prijateljsku utakmicu protiv Finske. U toj utakmici je Meksiko slavio 4:2, dok je Herrera koristio samo igrače iz domaćeg prvenstva, uglavnom iz ekipe Americe koja baš svoje utakmice igra na stadionu Azteca koji se nalazi na gotovo 2.500 metara nadmorske visine.

Ono što je posebno zanimljivo, Herrera za utakmice protiv Novog Zelanda nije pozvao igrače koji igraju u Evropi, pravdajući se umorom istih zbog ritma odigravanja utakmica. Tako i ovaj put okosnicu reprezentacije činiti igrači Americe (10 igrača).

Od trenutka kada su Australci prešli u Azijsku zonu kvalifikacija, Novi Zeland je "isplivao" na površinu. Gledali smo ih u Južnoj Africi koju su napustili neporaženi. Osvojili su tri boda remiziravši sa Slovačkom, Italijom, Paragvajem.

U kvalifikacijama nisu imali problema sa Novom Kaledonijom, Tahitijem, Solomonskim ostrvima, Fijijem. Selektor je Ricki Herbert koji ima većinu igrača iz ekipe Wellington Phoenix (Australska A-liga), najveća zvijezda je Winston Reid koji igra u Engleskoj (West Ham), međutim on je povrijeđen pa propušta baraž.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije