Herrera: Igrači su motivisani, moram ih smirivati

Samo pobjeda dolazi u obzir

Herrera: Igrači su motivisani, moram ih smirivati

Prije četiri godine su igrali utakmicu na otvaranju, remizirali su sa Južnom Afrikom. U Njemačkoj su razbili Iran 3:1, u Koreji i Japanu uzeli su tri super vrijedna boda Hrvatskoj. Posljednji put su Meksikanci izgubili prvu utakmicu na Sp 1994. godine, Norveška je bila bolja.

U kvalifikacijama su se strašno mučili,  nakon baraža u prijateljskim utakmicama su igrali toplo - hladno. Dva remija, dvije pobjede, dva poraza. Meksikanci znaju da danas igraju super važnu utakmicu, jer
samo pobjednik može zadržati realne šanse za prolaz u osminu finala

" Mi u ovu utakmicu moramo ući kao da se radi o finalu Svjetskog prvenstva. Atmosfera u ekipi je takva, odlična, igrači su motivirani, čak sam ih u nekim trenucima morao smirivati kako ne bi izgorili od prevelike želje. Idemo sa dva napadača, ali i sa petoricom u zadnjoj liniji, jer Kamerun i  Eto'o su strašno opasni. Ne smijemo im dati priliku da se razmašu" kaže selektor  Meksika Miguel Herrera.

Herrera je za razliku od većine selektora svoj sastav prije utakmice uredno izdiktirao novinarima. Ono što je najvažnije,  Dos Santos i Peralta će krenuti od prve minute, što znači da je Hernandez na klupi. Meksiko u tri prethodna nastupa s afričkim reprezentacijama na SP-u nikada nije pobijedio. Jednom je izgubio i dva puta remizirao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.