Herrera: Kada je Peralta dao gol, pogledao sam prema sudiji

Meksički selektor

Herrera: Kada je Peralta dao gol, pogledao sam prema sudiji

Edmir Škorić

Meksički selektor Miguel Herrera itekako je zadovoljan pobjedom njegove reprezentacije nad Kamerunom (1:0)...

Meksiko je Svjetsko prvenstvo otvorio pobjedom i to pogotkom Peralte. Sada, u grupi A, Meksikanci i Brazilci imaju po tri boda, dok su Kamerun i Hrvatska bez bodova.

"Nismo na poluvremenu razmišljali o suđenju i nismo se htjeli obazirati na to. Dečki su dobili jasne upute da zadrže koncentraciju i da ne gube vjeru u pobjedu. Ja je nisam gubio", kazao je Herrera, koji je bio oprezan kod jedinog gola, obzirom da su Meksikancima ranije dva gola poništena.

"Kada je Peralta postigao gol, prvo sam pogledao prema sudiji, a kada sam vidio da nije podigao zastavicu, počelo je slavlje".

Sada Meksiku slijedi meč sa favoritom, domaćinom Brazilom. "Biće to drugačija utakmica. Igrat ćemo protiv favorita, pokušati doći do posjeda lopte i nećemo igrati na bod već na pobjedu", rekao je Herrera. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.