Herrera kao novi Fabregas stiže u Arsenal?
Radi li se doista o novom Fabregasu?

Herrera kao novi Fabregas stiže u Arsenal?

Edmir Škorić

Arsenal priprema ponuditi 10 miliona eura za mladog španskog reprezentativca Ander Herreru, koji trenutno igra u Real Zaragozi.

Ander Herrera (20) u Zaragozi pruža ove sezone vrhunske partije, a mnogi ga uspoređuju sa Cesc Fabregasom. Navodno je trener Arsenala Arsene Wenger pratio igrača na nekoliko utakmica ove sezone.

Impresioniran onim što je vidio, Francuz je odobrio 10 miliona eura za dovođenje U-21 reprezentativca Španije. Herrera u otkupnoj kaluzuli košta oko 20 miliona eura, no na Emiratesu vjeruju kako bi za duplo manji iznos Zaragoza prodala svog ponajboljeg igrača, budući da su u dugovima od 80-ak miliona eura.

Herrera je do ove sezone odigrao 22 utakmice u Primeri te je jednom zabio. Španski list AS vjeruje kako bi Herrera bio novi Fabregas u Londonu, budući da je Cesc sve bliži odlasku u Real Madrid ili matični klub Barcelonu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.