Herrera: PSG svi mrze i to mi se sviđa

Herrera: PSG svi mrze i to mi se sviđa

E. Škorić

 Ander Herrera je ovog ljeta iz Manchester Uniteda prešao u PSG kao slobodan igrač.

Ovaj 29-godišnji dobio je ponudu Manchester Uniteda da potpiše novi ugovor, ali je to odbio u nekoliko navrata i poručio da sigurno napušta Old Trafford ovog ljeta. Očekuje se da Španac bude pojačanje u veznom redu umjesto Adriena Rabiota koji je kao slobodan igrač otišao u Juventus.

A zašto je došao u PSG?

"Prvo, zbog projekta. Klub ima elegantnu i glamuroznu stranu koja mi se jako sviđa. Zatim, zato što želim nastaviti da igram u velikom klubu. I na kraju, nisam se vidio u nekom drugom engleskom klubu. Kada igrate za Manchester, teško je otići negdje drugo. PSG je projekat koji stalno raste, a način na koji mi se Pariz približavao je besprijekoran. Osjećao sam se poželjno, trener Tuchel me zvao nekoliko puta na razgovor. I u 29. godini želim napredovati", poručio je Herrera.

"Uostalom, ovdje igraju tri-četiri ponajbolja svjetska igrača. Također, znam da je PSG jedan od najomraženijih klubova u Francuskoj i to mi se sviđa".

Omiljeni klub? "Bio sam sretan što sam igrao za Athletic i za Manchester United, gdje sam se osjećao voljenim. Danas sam ponosan što sam u PSG-u, najvećem francuskom klubu. Uvijek sam davao sve od sebe za klubove za koje sam igrao. Ipak, ne mogu lagati, srce mi je zauvijek u Zaragozi, tu sam ponikao...", poručio je Španac.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Kakav je privatno?

"Ja sam vjerna osoba koja ima iste prijatelje od treće godine. U Španiji ih i dalje redovito vidim, s njima odlazim na odmor. Volim biti sa svojom porodicom, čak i ako imam problema u nogometu. Također volim putovati, otkrivati nove kulture, upoznavati različite ljude. Odbijam živjeti u ovom balonu u kojem vas nogomet ponekad zaključava".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi