Hertha na teškom zadatku protiv Dortmunda

Bundesliga

Hertha na teškom zadatku protiv Dortmunda

Ovog vikenda nastavlja se takmičenje u njemčakoj fudbalskoj Bundesligi, utakmicama 22. kola.

Aktuelni lider i prvak, Borussija iz Dortmunda, gostuje u Berlinu kod Herthe, koja se nalazi u velikoj krizi. Hertha već deset kola ne zna za pobjedu, a imaju crnu seriju od četiri poraza u nizu.

Posljednju pobjedu u Bundesligi Hertha je ostvarila još 29. oktobra prošle godine, kada su gostima sa 2:3 bili bolji od Wolfsburga. Nakon toga, ubilježili su šest poraza i četiri remija.

Danas će imati izuzetno težak zadatak da prekinu crnu seriju, jer im u goste dolazi zahuktali Dortmund, koji ima pet pobjeda u nizu, a posljednji su poraz pretrpili još u 6. kolu, kada su izgubili od Hannovera.

Druga Borussija, ona iz Moenchengladbacha, gostuje kod Kaiserslauterna, te će pokušati održati korak za imenjacima iz Dortmunda i minhenskim Bayernom. 

Najtrofejniji njemački klub Bayern gostuje kod davljenika Freiburga, dok će u Hamburgu snage odmjeriti domaći HSV i Werder iz Bremena.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.