Hertha nadigrala Vukove u Wolfsburgu

Bundesliga, 27. kolo

Hertha nadigrala Vukove u Wolfsburgu

Edmir Škorić

U posljednjoj utakmici 27. kola njemačke Bundeslige Wolfsburg je potpuno nadigran od strane posljednjeplasirane momčad prvenstva. Naime, Hertha je na Volkswagen Areni slavila sa 5:1.

Bilo je jasno da će gosti iz Berlina "zapeti" u ovoj utakmici i pokušati ostvariti pozitivan rezultat, kako bi uhvatili posljednju slamku spasa. No, igrači Herthe su se aktuelnom prvaku Njemačke pokazali kao jedna od najjačih njemačkih ekipa. Bar tako je izgledalo na travnjaku Volkswagen Arene.

Već u ranoj petoj minuti gosti su došli do vodstva. Raffael je proigrao Gekasa sa lijeve strane, Grk sa nekih osam metara iz kosa s lijeve strane prizemnim udarcem matirao Hitza. Par minuta kasnije novi šok za domaće navijače. Kolumbijac Adriano Ramos je iskoristio grešku Madlunga i Šimuneka, izašao sam pred Hitza i topovskim udarcem sa nekih petnaestak metara zatresao mrežu Vukova.

Nešto manje od pola sata trebalo je Herthi za treći pogodak. Gekas je izašao ispred Hitza i pogodio po drugi put na utakmici.  Kostner nije mogao puno čekati, pa je Grafitea ubacio umjesto Šimuneka. Upravo Grafite u nepunoj minuti provedenoj u terenu postiže pogodak za domaće i to jedini danas. Džeko je primio loptu na lijevoj strani, iz prve prizemno ubacio na rub peterca Herthe, a Brazilac matirao Drobnyja.

To je bilo sve u prvih 45 minuta. U nastavku se stvari nisu puno mijenjale na terenu. Vukovi su igrali katastrofalno, a razlog tome sigurno je veliki broj utakmica u posljednjih nekoliko sedmica (prvenstvo i Evropska liga).

Gekas je u 63. minuti na ubačaj Friedricha pogodio za 4:1. Bio je to hat-trick grčkog napadača. Petnaest minuta prije kraja Gentner je dobro centrirao, a Edin Džeko profulao ono što je teže pogoditi. Naime, našao se sam pred golom Herthe na nekim sedam metara i glavom šutirao pored gola.

Takav promašaj nije ostao nekažnjen. Pet minute prije kraja Andre Ramos postiže svoj drugi gol. Dobio je Kolumbijac loptu na četrnaest metara, a potom i preciznim udarcem desnom nogom smjestio loptu u lijeve gornje rašlje Hitzovog gola. U finišu je Džeko propustio još jednu šansu. Misimović je centrirao, a Džeko glavom šutirao iznad gola.


Bundesliga, 27. kolo:

Wolfsburg - Hertha 1:5 (Grafite 36/ Gekas 6, 26, 63. Ramos 8, 85)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.