Hertha otpustila Josa Luhukaya
Foto: kicker.de

Berlinska Stara dama ostala bez trenera

Hertha otpustila Josa Luhukaya

Teme:

Berlinska Hertha otpustila je svog trenera Josa Luhukaya nakon što su fudbaleri berlinske Stare dame poraženi na domaćem terenu sa minimalnih 1:0 u okviru 19. kola Bundeslige.

Puni plijen sa Olimpijskog stadiona u njemačkoj prijestolnici odnijela je desetkovana ekipa Bayer Leverkusena, a nakon ovoga poraza Hertha se nalazi na pretposljednjem mjestu Bundeslige.

Berlinski sastav do daljnjeg će sa klupe predvoditi Mađar i nekadašnji igrač Pal Dardai, a Herthu već u subotu očekuje duel protiv Mainza.

Luhukay je berlinski sastav preuzeo 2012. godine, te ga je odmah ekspresno vratio u Bundesligu. Prošle sezone Hertha je zauzela 11. mjesto, ali sadašnja pozicija i teška situacija upalile su lampicu koja je značila rastanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.