Hertha se spašava

23. kolo Bundeslige

Hertha se spašava

Edmir Škorić

Berlinska Hertha od početka ove godine igra sve bolje, a danas su bez puno problema ostvarili novu pobjedu i to na gostovanju kod Freiburga (0:3).

Mrežu Pouplina načeo je Andre Ramos u 28. minuti. Najprije je Raffael šutirao, Pouplin odbranio a "odbijanac" u njegovu mrežu poslao kolumbijski napadač.

Nekoliko minuta kasnije gosti iz Berlina postižu i drugi pogodak. Cicero je odigrao dupli pas sa Ramosom, a onda iz kosa s lijeve strane topovski šutirao te savladao čuvara mreže domaćih. U nastavku se igra nije puno promijenila, a Hertha je pokazala svoje pravo lice i došla i do trećeg pogotka.

Igrala se 57. minuta kada je Gekas pokušao, lopta se od jednog domaćeg igrača odbila do Cicera, koji fantastičnim udarcem sa ruba šesnaesterca postiže svoj drugi pogodak.

Bundesliga, 23. kolo:
Freiburg - Hertha 0:3 (Ramos 28, Cicero 35, 57)
Werder - Bayer Leverkusen (kasnije)
Wolfsburg - Schalke (kasnije)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.