Hertha upisala četvrtu ovosezonsku pobjedu

Bundesliga, 9. kolo

Hertha upisala četvrtu ovosezonsku pobjedu

Fudbaleri Hethe sa minimalnih 1:0 su na svom Olimpijskom stadionu u Berlinu savladali Borussiju M'gladbach u okviru 9. kola Bundeslige.

Trenutak koji je odlučio pobjednika i koji je donio tri nova boda berlinskom sastavu desio se u 37. minuti susreta. 

Skjelbred je dobro proigrao Rafaela, a ovaj pogodio nebranjeni dio mreže Ter Stegena. Do kraja su gosti pokušavali stići do pozitivnog rezultata, ali sve što su uspjeli bio je crveni karton Stranzla, koji je u samo dvije minute zaradio dva žuta kartona.

Četvrtom ovosezonskom pobjedom klub iz Berlina je skočio na četvrtu poziciju na tabeli Bundeslige, dok se ekipa Luciena Favrea zadržala na šestom mjestu najelitnijeg fudbalskog ranga Njemačke.

Bundesliga, 9. kolo: 
Hertha – Borussia M'gladbach 1:0 (Rafael 37)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.