Hertha vraća Voronina
Voronin opet mijenja dres?

Hertha vraća Voronina

Napadač Liverpoola Andriy Voronin sprema se preći u redove berlinske Herthe u transferu vrijednom 3,5 miliona eura.

Ukrajinac je proteklu sezonu proveo u Berlinu, gdje je stigao kao posuđen igrač, a u dresu Herthe je briljirao, postigavši 11 golova, te bio najbolji strijelac njemačke ekipe.

Hertha se nadala da će dovesti Voronina u trajno vlasništvo još krajem prošle sezone, ali su pregovori propali, a napadač ukrajinske reprezentacije se vratio na Anfield Road.

Međutim, situacija se promijenila, pa je berlinska ekipa kontkatirala Redse i sada je spremna platiti 3,5 miliona eura, koliko Liverpool traži za ovog fudbalera.

Voronin je na Anfield Road stigao iz Bayera iz Leverkeusena 2007. godine kao slobodan igrač, ali se nije uspio nametnuti treneru Rafaelu Benitezu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.