Hertha želi Salihovića

Babbel već slaže momčad za Bundesligu

Hertha želi Salihovića

Adnan Beganović

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Hoffenheima, Sejad Salihović, karijeru bi mogao nastaviti u berlinskoj Herthi.

U posljednjih nekoliko dana u njemačkim medijima sve više se špekuliše sa odlaskom Salihovića iz Hoffenheima, a danas se pojavila informacija da našeg reprezentativca u svojim redovima želi vidjeti Hertha.

Trenutno prvoplasirana momčad druge Bundeslige u potrazi je za pojačanjima, a Salihović je na vrhu liste želja trenera Markusa Babbela.

Naš reprezentativac sa Hoffenheimom ima ugovor do ljeta 2012. godine, a njemački mediji tvrde da bi problem u eventualnom transferu u Herthu mogla biti odšteta.

Navodno Hoffenheim za Slaihovića traži četiri miliona eura, što Hertha, s obzirom na lošu finasijsku situaciju, nije u stanju platiti.

Podsjetimo, Salihović je upravo iz Herthe 2006. godine došao u Hoffenheim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.