Hesselink donio pobjedu Hull Cityju

12. kolo Premiershipa

Hesselink donio pobjedu Hull Cityju

Edmir Škorić

Hull je u susretu 12. kola na svom terenu savladao Stoke City rezultatom 2:1. Pobjednički pogodak za Tigrove postigao je rezervista Venegoor of Hesselink u 90. minuti.

Već u prvoj minuti Mendy je u svom šesnaestercu igrao rukom, gosti su tražili jedanaesterac no nisu ga dobili. Jozy Altidore prvi je zaprijetio gostima i to sa ruba šesnaesterca u 19. minuti, ali je njegov šut otišao par centimetara pored lijeve stative Sorensena.

Odmah je uslijedio pokušaj gostiju na drugoj strani.Matthew Etherington je pokušao, ali nije bilo snage u tom udarcu i završio je ravno u rukama Dukea. Pola sata igre i gosti su došli do prednosti. Jedna duga lopta, glavom ju je Beattie spustio do Etheringtona koji se brzo sjurio u šesneaesterac Hulla i pogodio za 0:1.

Poravnanje stiže u 62. minuti kada Olofinjana pogađa mrežu Sorensena. U 82. minuti Whelan je glavom pogodio prečku gola domaćih. Abdoulaye Faye strahovito je sa dvije noge pokupio jednog igrača domaćih, pa ga je glavni sudac odmah poslao u svlačionicu. Na kraju se to osvetilo gostima. Vennegoor Of Hesselink, iskusni napadač, ušao je u igru 84. minuti, a u samom finišu pogodio za veliku radost domaćih.

Dawson je dodao do Bullarda, ovaj sa vrha šesnaesterca topovski šutirao, Sorrensen uspio odbraniti ali samo na nogu biveg PSV-ovog napadača koji pogađa za konačnih 2:1.

Hull - Stoke 2:1 (Olofinjana 62' Vennegoor of Hesselink 90/ Etherington 29)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.