Heynckes: City nije jak kao na početku sezone

Trener Bayerna savjetuje Engleze

Heynckes: City nije jak kao na početku sezone

Trener minhenskog Bayerna Jupp Heynckes vjeruje kako je u engleskoj Premier ligi potrebno uvođenje zimske pauze, jer igrači izgledaju potpuno iscprljeno, te smatra kako Manchester City nije jak kao što se to činilo.

Igračka legenda Borussije iz Moenchengladbacha i sadašnji trener minhenskog Bayerna osvrnuo se na poraze Manchester Uniteda i Citya, te Chelseaja u novogodišnjim utakmicama, te je izjavio kako je i u Engleskoj potrebno uvođenje zimske pauze, jer igrači fizički ne mogu izdržati takav ritam igranja.

"Manchester City sada ne izgleda uopšte tako jako kao na početku sezone. Također, svi mi ostali engleski klubovi sada izgledaju potpuno iscrpljeno. Zimska pauza u Njemačkoj je sjajna stvar, jer se igrači mogu odmoriti za drugi dio sezone. Toga u Engleskoj nema i to će stvoriti velike probleme za klubove i igrače", smatra Heynckes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.