Heynckes: Drogba je vrhunski napadač, ali i izvanredan glumac

Treneru Bayerna je jasno od koga im prijeti najveća opasnost

Heynckes: Drogba je vrhunski napadač, ali i izvanredan glumac

A. Haznadarević

Trener minhenskog Bayerna Jupp Heynckes smatra da je napadač Chelseaja Didier Drogba više nego opasan protivnik, ali i da je jednako vješt u osvajanju slobodnih udaraca kao i u postizanju golova.

Tridesetčetverogodišnji Bjelokošćanin je dokazao da mu godine ne predstavljaju još uvijek ni najmanji problem te da još uvijek važi za jednog od najboljih napadača na svijetu. No svima je poznato da je jedan od najvećih glumaca na fudbalskim terenima, te je trener Bayerna posebno skrenuo pažnju svojim defanzivcima da ne dozvole Drogbi da na takav način iznudi jedanesterac ili neki opasan slobodni udarac.

"Drogba je već godinama jedan od najboljih napadača Premier lige i definitivno je opasan, može pogoditi u svakom trenutku. Ali nekada zna pretjerati, nekada izvanredno glumi na terenu"

Osvrnuo se Heynckes i Chelseajev put do finala, koji nije bio ni malo jednostavan:

"Ako pogledate Chelseajev put kroz grupnu i nokaut fazu, shvatit ćete da su porazili Napoli sa 4:1, tim sa kojim smo igrali i koji je vrhunski tim, a zatim su pobijedili i Barcelonu, najbolji tim na svijetu. Odigrali su zatim i 2:2 (na Camp Nou) sa igračem manje, a to je dovoljno upozorenje svima", smatra šezdesetsedmogodišnji stručnjak te nastavlja:

" Ja ovdje ne želim potvrditi da smo mi favoriti, u finalu Lige prvaka nema favorita. Chelseajevi igrači su osvojili sve osim ovoga, te je i njihov san da pobjede, također", zaključuje Heynckes.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.