Heynckes: Prvo Dortmund pa onda Chelsea

Pred subotnje finale DFB Pokala

Heynckes: Prvo Dortmund pa onda Chelsea

A. Haznadarević

U subotu će snage odmjeriti dvije najbolje momčadi Bundeslige ove sezone u finalu DFB Pokala, a trener Bayern Münchena smatra da njegova ekipa nakon dva poraza, konačno spremna da nanese prvi poraz Dortmundu.

Bavarci su ove sezone izgubili oba meča protiv Borussije Dortmund, međutim Heynckes vjeruje da je njegova ekipa konačno spremna da zada prvi ovosezonski poraz momčadi Jurgena Kloppa.

"U takvoj jednoj utakmici puno faktora je u igri. Naravno da smo shvatili kako možemo pobijediti Borussiju. Uvjeren sam u to. Pobjeda u kupu bi nam puno značila i zato mislim da ćemo slaviti sutra."

Trener Bavaraca je zatim pohvalio trenera Borussije, kojeg smatra glavnim 'krivcem' za uspjehe novog-starog prvaka Bundeslige.

"Uspjeh Borussije je usko povezan s imenom Jürgena Kloppa koji je uspio uklopiti mlade igrače u takav tim", smatra Heynckes.

Čovjek koji je doveo Bayern u poziciju da igra dva finalna meča, želi da se njegovi igrači fokusiraju na meč sa Dortmundom i da barem na kratko zaborave ono drugo, još veće finale:

"Nemoguće je iz glava igrača izbaciti razmišljanje o finalu Lige šampiona, ali DFB Pokal nam je trenutno prioritet. Potpuno smo fokusirani na meč protiv Dortmunda, a poslije ćemo brinuti oko finala Lige prvaka", zaključio je trener Bayerna.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.