Heynckes: Ribery je zaslužio nagradu

Heynckes: Ribery je zaslužio nagradu

Edmir Škorić

Jupp Heynckes je dobio nagradu za najboljeg trenera u 2013. godini. Potpuno zasluženo.

Heynckes je s Bayernom osvojio tri naslova prošle godine i očekivano je dobio nagradu na gala večeri u Zurichu. Za najboljeg igrača izabran je Cristiano Ronaldo, iako je Franck Ribery imao nevjerovatnu sezonu u Bayernu.

"Teško je govoriti o Riberyju. Osvojio je trostruku krunu s Bayernom i bio je ključan igrač. Zaslužuje nagradu. Bilo je i drugih igrača Bayerna koji su zaslužili da budu među nominovanim. Igrači ko što su Lahm, Schweinsteiger ili Lahm trebali su biti tu, ali samo tri čovjeka su mogla ući u uži izbor", rekao je 68-godišnjak, koji je govorio o šansama Njemačke na Mundijalu u Brazilu.

"Njemačka ima jako mladu momčad. Mislim da su oni, Argentina, Brazil i Španija favoriti za titulu. No, imajući u vidu povijest, bit će teško evropskim reprezentacijama u Južnoj Americi".

"Nagrada za trenera godine? Jedinstveno iskustvo. Nešto posebno. Uživat ću sada u slobodnom vremenu s obitelji i sa svojim psom", rekao je Heynckes na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.