Hankić i Botosani uspješni u Ligi za prvaka

Dobar nastup bh. golmana

Hankić i Botosani uspješni u Ligi za prvaka

M. Šljivak

Botosani je u 3. kolu doigravanja za prvaka Rumunije savladao na svom terenu Academicu Clinceni sa 2:1.

Tim za kojeg nastupa sjajni bh. golman Hidajet Hankić ove sezone igra sjajno, a danas je upisana prva pobjeda u doigravanju nakon što su u prethodna dva kola bez bh. čuvara mreže upisali poraz i remi.

Odigrao je domaći tim dobar meč večeras i zasluženo je slavio protiv direktnog rivala u borbi za evropska takmičenja, te će do kraja sezone voditi veliku borbu za četvro mjesto u prvenstvu.

Prvi do vodstva u ovom meču stiže domaći tim. Fili je pogodio za prednost Botosanija u 39. minuti od 1:0, a sa minimalnim vodstvom domaćeg tima se otišlo na odmor.

Gosti su nešto bolje otvorili drugo poluvrijeme i poravnali su rezultat nakon deset minuta igre u nastavku. Dosuđen je penal, a Rusescu samo što je ušao u igru zabija pogodak  za poravnanje rezultata na 1:1.

Radost gostiju kratko je trajala. Samo deset minuta je Academica imala pozitivan rezultat, a Fili je u 65. minuti postigao svoj drugi pogodak danas za prednost svog tima od 2:1.

Oglasi

Do kraja utakmice bilo je šansi na obje strane, ali su golmani odradili dobar posao u ovom meču. Promjene rezultata nije bilo i Botosani slavi trijumf koji mu donosi velika tri boda.

Hidajet Hankić je pružio dobru partiju na golu pobjedničkog tima. Imao je ukupno četiri odbrane i još je jednom pokazao da posjeduje kvalitet.

Bh. golman je ove sezone nastupio u 20 utakmica i pet puta je sačuvao svoju mrežu, a vidjet ćemo šta će se desiti do kraja sezone jer je raspored utakmica veoma težak.

Rumunija, play off:

Botosani - Academica 2:1

Top Komentari

Chico
Mogu li novinari sportsport.ba napraviti analizu koliko je bodova FK Borac BL dobio ove godine zahvaljujuci dosudjenim penalima ?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi