Hierro generalni direktor Malage

Hierro generalni direktor Malage

Edmir Škorić

Legenda španske nogometne reprezentacije i madridskog Reala, Fernando Hierro, potpisao je četverogodišnji ugovor s Malagom.

Hierro (43) će u andaluzijskom klubu, inače od prošle sezone bogatom španskom klubu koji dovodi brojne zvijezde, obavljati ulogu generalnog direktora.

"Riječ je o vrlo ambicioznome, uzbudljivom i strastvenom projektu. Sretan sam što sam dio njega", kazao je Hierro koji je 89 puta nastupao za Furiju.

Inače, trener Malage je Čileanac Manuel Pellegrini, a šeik Abdullah Al-Thani je već ranije u klub doveo Ruuda van Nisterlooyja, Julija Baptistu, Jeremyja Toulalana, a uskoro bi za Andalužane mogao potpisati i Lucho Gonzalez iz Marseillea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.