Hierro: Rio je veliki gubitak za Englesku

Hierro: Rio je veliki gubitak za Englesku

Edmir Škorić

Neigranje Rio Ferdinanda veliki je udarac za Englesku pred početak Svjetsko prvenstva, tvrdi nekadašnji španski reprezentativac i stoper madridskog Reala, Fernando Hierro.

Rio Ferdinand je povrijedio koljeno na prvom treningu Engleske u Južnoj Africi, te je nakon pregleda Engleski nogometni savez saopštio kako će stoper Manchester Uniteda propustiti Mundijal, pa je selektor Fabio Capello dodatno pozvao Michaela Dawsona, a kapitensku traku prepustio Stevenu Gerrardu.

"Ružno je kada igač kao što je Rio Ferdinand propusti priliku igrati na Svjetskom prvenstvu. Mislim da je to strašan trenutak za Ferdinanda i Englesku", kazao je Hierro za Sky Sports News, te dodaje.

"Za nas (promatrače SP-a) bi bilo najbolje kada bi igrali svi igrači."

Španski selektor Vicente del Bosque i dalje Engleze vidi kao jedne od glavnih favorita za osvajanje naslova svjetskog prvaka.

"Po meni su i dalje jedan od favorita, imaju velikog trenera i mnogo dobrih igrača. Postoji mnogo razloga zašto su oni jedan od glavnih favorita", kazao je Del Bosque.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.