Higuain: Mogu još toga pokazati
Gonzalo Higuain

Realov Argentinac odlučan

Higuain: Mogu još toga pokazati

Edmir Škorić

Real Madrid može trošiti milione na nove igrače, no i u svojim redovima ima dosta kvalitetnih igrača koji su željni dokazivanja. Jedan od njih je i Gonzalo Higuain, mladi Argentinac koji se želi pokazati, te unatoč dolasku velikih zvijezda u klub, biti prvotimac "kraljeva".

Madridski Real ovog ljeta pravi neuništiv tim, no nekoliko igrača morat će napustiti Santiago Bernabeu. I argentinski napadač Gonzalo Higuain nije siguran da će ostati u Madridu, no njegova želja je da za "kraljeve" odigra još puno utakmica.

Novi generalni direktor Jorge Valdano demantovao je te špekulacije, te izjavio da njegov zemljak (Higuain) ima svijetlu budućnost u Madridu.

"Želim dokazati da nije uredu. Moj ugovor ističe 2013. godine i htio bih ostati u klubu", rekao je Higuain za službeni stranicu kluba.

"Sretan sam ovdje, jer sam imao pozitivno iskustvo, osvojio sam tri naslova i bio sam nadomak osvajanja La Lige ove godine. Prošao sam kroz različite faze. Puno sam igrao ove sezone i osjećao sam se odlično, ali znam da će sljedeće godine biti teško. Mlad sam, još puno mogu naučiti. Igrao sam 100 utakmica za Real i želim još mnogo više".

Argentinac je impresivnim igrama u dresu Reala zaslužio nadu da će dobiti poziv argentinskog selektora Maradone.

"Radim na tome. Sanjam da zaigram za Argentinu. Mislim da je vrijeme za to. To je zemlja u kojoj sam odrastao. Osjećao sam se jedinstveno kada sam čuo himnu protiv Gvatemale", završio je Higuan, misleći na prijateljsku utakmicu koja je igrana u Los Angelesu u februaru prošle godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.