Higuain: Na pravom smo putu

Argentina igra sjajno

Higuain: Na pravom smo putu

Edmir Škorić

Argentina je do sada ostvarila sve četiri pobjede na Mundijalu (tri u grupi, jedna u knock-out fazi).

Maradonini izabranici igraju sjajno u Južnoj Africi. Nakon pobjeda nad Nigerijom, Južnom Korejom i Grčkom, pala je i selekcija Meksika.

"Izgradili smo fantastičnu momčad i to pokazujemo na terenu. Nadam se da ćemo ostati u formi", kazao je Higuain za službenu stranicu Real Madrida.Higuain je sa četiri gola vodeći strijelac Svjetskog prvenstva, no ističe kako mu je bitnije da Argentina kao kolektiv igra dobro.

"Nisam previše zabrinut o tome ko je najbolji strijelac. Ja se samo nadam da ćemo i dalje igrati dobro. Moramo se nastaviti boriti. Zahvalan sam mojim suigračima, golovi koje sam postigao su samo kruna jedne dobre igre čitave ekipe".

Gaučose u četvrtfinalu očekuja sjajna Njemačka, koja je sa ubjedljivih 4:1 jučer nadigrala Englesku.

"Utakmica protiv Njemačke će biti jako teška, kao i svaka utakmica koja nas očekuje ako prođemo. Moramo nastaviti igrati kao i do sada i mislim da smo na pravom putu", dodaje Higuain.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.