Higuain: Real može osvojiti sve

Optimizmu nikad kraja

Higuain: Real može osvojiti sve

Edmir Škorić

Napadač madridskog Reala Gonzalo Higuain za španski list AS rekao je kako vjeruje da trenutni sastav "kraljeva" može napraviti ono što su napravili igrači Barcelone prošle sezone - osvojiti sve.

Argentinac je za španski list AS istakako kako su igrači dužni pokušati u klubske vetrine unijeti sva tri trofeja, obzirom na čekivanja predsjednika Florentino Pereza, koji je ovog ljeta napravio "mega-momčad".

"Ono što je Perez učinio gotovo je nevjerovatno, tako da imamo obvezu pokušati osvojiti sve, jer se očekivanja zaista visoka."

Higuain je također istakao kako igrači moraju biti spremni da se žrtvuju za ekipu, te ukazao kako je Raul idelan primjer za to.

"Raul je vrhunski igrač. Igrati na vrhunskoj razini petnaest godina, te biti najbolji strijelac Lige prvaka... To je prednost igranja zajedno s njim. Uprkos svemu što je osvojio, on je još uvijek 'gladan'. To je divno".

Higuain se nada da će selektor Argentine, Diego Maradona, računati na njega na Svjetskom prvenstvu narednog ljeta, a da bi to postigao madridski napadač mora imati jednu dobru sezonu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.