Hiroš: Možemo igrati protiv svih pa i Sarajeva

Mladost pred teškim ispitom

Hiroš: Možemo igrati protiv svih pa i Sarajeva

A. Čaušević

Mladost će u subotu na stadionu Asim Ferhatović Hase gostovati lideru Premijer lige, ekipi Sarajeva. 

Mladost je proljetni dio sezone započela remijem sa Slobodom (0:0) i porazom od Širokog Brijega (2:3). Bez obzira što još uvijek nema pobjede veznjak Amer Hiroš razmišlja pozitivno pred gostovanje na Koševu.

Hiroš smatra da Mladost ima dovoljno kvaliteta da se takmiči sa svim timovima u prvenstvu pa tako i Sarajevom.

"Vjerujem da moja ekipa može ravnopravno igrati sa svima u ligi, pa tako i sa Sarajevom na Koševu. Uz malo sportske sreće i naravno maksimalno zalaganje od svakog igrača koji bude igrao mislim da možemo napraviti pozitivan rezultat", kazao je mladi ofanzivac za SportSport.ba.

Ovaj 23-godišnjak je prošao omladinsku školu Željezničara, upisao je i nekoliko nastupa za prvi tim Plavih zbog čega će u subotu imati poseban motiv.

"Utakmica sa liderom tabele je sama od sebe dovoljan motiv, ali sigurno da meni kao bivšem omladincu i fudbaleru Željezničara daje jos neki dodatan i poseban motiv."

Istakao da je dobro poznajte Bordo tim te nije želio izdvajati pojedinca iznad kolektiva.

"Ne bih nikog posebno izdvajao, dokazali su da svi igraju dovoljno dobro čim su prvi. Mi smo analizirali njihove igrače i njihov način igre i mislim da znamo dosta stvari o cijeloj ekipi".

Mladost je trenutno van zone ispadanja i sigurno ih pred treći dio sezone očekuje dosta posla da osiguraju opstanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Da budem iskren ne razmišljamo o ispadanju, ali smo svjesni situacije u kojoj se nalazimo. U svaku utakmicu ćemo ući sa željom za pobjedom i ići na tri boda. Svaka sljedeća utakmica je najbitnija za nas i za naše konkurente", kazao je Hiroš.

Hiroš je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 16 ligaških nastupa uz jedan gol i dvije asistencije.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MLADOST
Bravo.
2 1
Jadnimi
Ako već dođu na utakmicu, moraju igrati
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi