Historijska pobjeda Greuther Fürtha

Bundesliga

Historijska pobjeda Greuther Fürtha

E. Škorić

U prvom susretu drugog kola njemačke Bundeslige Gr. Furth je iznenadio Mainz i slavio minimalnu, ali vrijednu gostujuću pobjedu 1:0.

Mainz je bio puno bolji u prvom dijelu, stalno napadao i igralo se uglavnom pred golom gostiju, koji su bili orijentisani na kontranapade, ali s jednim isturenim napadačem nisu uspijevali puno napraviti.

U nastavku Furth puno bolji, ali i dalje je zeleno-bijelima prioritet bio odbraniti svoj gol. Mainz je pokušavao doći do prednosti, a onda su, sredinom drugog dijela, gosti neočekivano stigli u vodstvo.

Ilir Azemi je odradio dobar posao po desnoj strani, poslao povratnu, Felix Klaus uspio pucati, lopta udarila od nogu jednog domaćeg igrača i završila pod samom prečkom za veliko slavlje Furtha, a posebice njihovog trenera, koji je posebno bio zanimljiv reporterima.

Najbolje prilike Mainz je kasnije imao preko Choupo Motinga, koji je u 77. minuti umalo pogodio, a u 82. minuti Nikolce Noveski dobro puca glavom, golman gostiju uz dosta napora brani.

Mainz je tako doživio svoj prvi poraz u novoj sezoni, a Furth prvu bundesligašku pobjedu, odnosno i prvi pogodak u najvišem rangu njemačkog nogometa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.